woman-working-from-home-during-coronavirus-covid-19-quarantine-remote-office-concept

آموزش تریدینگ‌ویو

وبسایت تریدینگ ویو(tradingview.com)  مهم ترین سرویس وابزار تحلیل تکنیکال برای معامله گران است زیرا بیشترین خدمات تحلیلی در تمام بازارهای مالی را به دنیا ارائه می کند. این سایت نمودار های قیمتی سهام ها،  انواع جفت ارزها، شاخص های بازار امریکا، فلزات، معاملات آتی، قراردادهای مابه‌ التفاوت (CFD) ها، ارزهای دیجیتال و … و هر آنچه که یک تریدر به آن نیاز دارد را در اختیارش قرار می دهد.

با سرچ کردن عبارت tradingview.com در گوگل، وارد سایت تریدینگ ویو می شویم. در صفحه نخست خلاصه ای از وضعیت بازار را میبینیم.

 

این سایت یک نسخه رایگان دراختیارتاتون قرار میده که امکانات مناسبی هم داره ولی اگر درآینده پیشرفت کردید و نیاز به استفاده از امکانات بیشتری را در این پلتفرم داشتید از نسخه های پولی که عبارتند از : pro و +pro وpremium  با ویژگی‌های متفاوت استفاده کنید . در نسخه رایگان محدودیت هایی وجود داره از جمله مهم ترین محدودیت ها اینکه بیشتر از سه اندیکاتور در یک زمان نمی تونید استفاده کنید، مشاهده نمودار قیمت ها در بازه زمانی پایین تر از یک دقیقه امکان پذیر نیست،  فقط یک چارت می تونید باز کنید در حالیکه در نسخه های پولی این قابلیت وجود داره که همزمان چارت های مختلفی باز کنید وهمچنین نمی تونید از آلارم استفاده کنید.

برای ایجاد حساب کاربری در تریدینگ ویو، پس از ورود سایت به آدرس Tradingview.com  در گوشه‌ی بالا سمت راست روی گزینه‌ی start free trialکلیک کنید. شما می‌توانید با استفاده از ایمیل خود یا حساب گوگل، توییتر یا فیسبوک اقدام به ایجاد حساب کنید.

 

 

لازم به ذکر است که برای خرید اکانت های پرو می توانید از طریق ارز دیجیتال نیز اقدام به خرید نمایید ( مناسب برای ایران که دسترسی به حساب های پی پال ندارند ) تنها مشکل این روش اینکه شما باید پلن سالیانه رو انتخاب کنین و نمی تونید با پرداخت ماهیانه با کریپیتو داشته باشین متناسب با نوع اکانت مورد نظر یکی از اکانت ها برای را انتخاب می کنیم سپس نوع پرداخت را سالیانه ( Annually ) می گذاریم و گزینه Next  را می زنیم  مراحل باقی مانده پرداخت را مطابق عکس ها پیش میریم . تنها نکته مهم اینکه صرافی کوین بیس ایران رو تحریم کرده و نمی تونیم با صرافی کوین بیس اقدام به ئرداخت نماییم و باید مستقیما به خوده کیف پول تریدینگ ویو واریز نماییم ( مراحل 8 به بعد )

میریم قسمت home page سایت:

: Chart همونطور که مشاهده می کنیداولین قسمت chart  هستش که ما هم بیشترین استفادمون از همین قسمت چارته که نمودار ارزهای مختلف، سهام های مختلف و … که می خواهید تحلیل کنید از این قسمت بهش دسترسی دارید. البته شما میتونید در قسمت جست و جو، نماد سهم/ارز مربوطه مانند (BTCUSDT) را وارد کنید و سپس گزینه full featured chart  را فشار دهید.

: Trade یک سری بروکرها که با تریدینگ ویو کار میکنند می تونید ازشون استفاده کنید، که بیشتر برای افراد خارج از کشور می باشد.

Market: در این قسمت مارکت های مختلف مثل کریپتوکارنسی، ارزها، سهام های بین المللی و … قرار دارد.

Screeners: در این قسمت می تونید فیلتر گذاری کنید یعنی بازار را مشاهده کنید با توجه به اون نیازهایی که دارید فیلترگذاری کنید یعنی مثلا در بازار کریپتوکارنسی ها یک سری پارامترهایی ست کنیم که بگرده و اون کوین ها را برامون پیدا کنه.

Community: این قسمت شامل  ideas, streams, scriptsمی باشد. در قسمت ideas افراد مختلف ایده ها و نظراتشون بارگذاری کنند شما هم می تونید نظرتون راجع به تحلیل چارت با دیگران به اشتراک بزارید در واقع سایت تریدینگ ویو مثل یک شبکه اجتماعیه که تریدرها میونند اونجا با هم در ارتباط باشند. تذکر مهم: این نظرات و تحلیل ها میتونه مربوط به یک تریدر آماتور باشه و به هیج عنوان نباید بر پایه این نظرات ترید کنید. در قسمت streams میشه به صورت لایو ویدیو گذاشت.

Scripts: سایت تریدینگ ویو یک زبان برنامه نویسی داره که افراد متخصص ، با استفاده از اون زبان برنامه نویسی می تونن طبق چیزهایی که بلدند و تو ذهنشون هست اندیکاتورها و استراتژی های مختلف طراحی بکنند و محصول جدید بسازند.

 به سراغ منوی اصلی تریدینگ ویو می رویم و از سمت چپ به ترتیب به معرفی آنها می پردازیم:
با کلیک کردن بر روی اولین گزینه می‌توانید در بازارهای مالی مختلف به جست و جو بپردازید. این بازارها همانطور که در ابتدای بحث گفته شد شامل بازارهای سهام، معاملات آتی، تمامی شاخص‌های اصلی، فارکس، قراردادهای مابه‌ التفاوت و ارزهای دیجیتال است. تحلیلگران با استفاده از این گزینه و گزینه‌ی All Exchanges در سمت راست می‌توانند انواع صرافی‌ها و بازارها را در تریدینگ ویو رصد کنند.
تایم فریم ها: با انتخاب این گزینه می‌توانید از تایم فریم های مختلفی از یک دقیقه تا یک ماهه برای مشاهده‌ی نمودار موردنظر خود استفاده کنید وقتی ما می خواهیم از تحلیل تکنیکال استفاده کنیم هر کدام از این کندل ها معرف تایم فریم مخصوصی هستند که ما انتخاب کردیم مثلا اگر تایم فریم 4 ساعته انتخاب کردیم به این معناست که هر کدام از این کندل ها 4 ساعت طول کشیده تا تشکیل بشه ( هر کندل رفتار قیمتی بالاترین و پایین ترین قیمت توی بازه های 4 ساعته نشون میده) اگر تایم فریم هارو تغییر بدیم نمودارها هم تغییر می کنند.  برای اینکه تایم فریم هایی که استفاده می کنیم همیشه در دسترسمون باشن اونارو مارک میکنیم(با کلیک کردن بر روی ستاره)
انواع مختلف نمودار: با استفاده از این گزینه می توانیم نوع نمودارهایی که می خواهیم تحلیل کنیم را انتخاب کنیم: میله ای، کندل استیک، خطی و…
به دلیل ساده، کاربردی بودن و نمایش نوسانات نمودارهای شمع‌های ژاپنی (Candlesticks)رایج ترین ترین نمایش نمودار بین تحلیل گران است. 
نمایش بیش از یک نمودار در صفحه: در این قسمت می توانید رفتار قیمتی دو تا ارز با هم مقایسه کنید مثلا یکی ارزBNB و دیگری ارز BTC روند رشد این دو تا رو نسبت بهم مقایسه کنید یا بررسی همبستگی قیمت چند ارز به یکدیگر را انجام بدید. پس با استفاده از گزینه‌ی compareدر سایت تریدینگ ویو می‌توانید چند نمودار را بر روی هم انداخته و حرکات قیمتی آنها را تحلیل کنید.
اضافه کردن اندیکاتور و اوسیلاتور: برای استفاده از اندیکاتور/اوسیلاتورها بر روی نمودار روی گزینه‌ی Indicators کلیک کرده و در پنجره‌ی باز شده نام اندیکاتور موردنظر خود را وارد و به نمودار اضافه کنید یا به جست و جوی آن در کتابخانه‌ی بزرگ اندیکاتورها در سایت تریدینگ ویو بپردازید. در قسمت candlestick pattern مثلا اگر استراتزی شما بر پایه Doji باشد با سرچ کردن عبارت Doji کندل های دوجی را به طور اتوماتیک برای شما پیدا می کند. در قسمت  public library کسایی که اومدن اندیکاتورها و استراتژی های مختلف طراحی کردند اینجا قرار میدند.
در قسمت financials نکات و ابزار لازم برای کسانیکه بازار سهام کار می کنند قرار دارد.
 
در قسمت template، در این قسمت می تونیم نمودار و ابزاری که خودمون به چارت اضافه کردیم بصورت یک قالب برای خودمون سیو کنیم. به چه دردی میخوره؟ دیگه هر دفعه نمیخواد بیاید تو این قسمت اندیکاتور هارو دوباره دونه دونه اونارو اضافه کنید مخصوصا اگر تنظیمات خاصی هم انجام داده باشید.
قسمت alert: آلرت گزاری تکنیکیه که کمک میکنه ما به صورت  24 ساعته پشت چارت نشینیم اگر روش بزنیم می تونیم یه محدوده ای مشخص کنیم و شرایطی بزاریم و بگیم اگر فلان اتفاق افتاد مثلا اگر از یک محدوده ای عبور کرد، ترندلاینی شکست… به ما یک هشدار و پیغام بده این قابلیت بسیار کاربردیه و دیگر نیاز نیست تمام وقت پای چارت باشیم ولی در نسخه های Free فقط یکبار میتوان آلرت گذاشت.
قسمت Bar Replay، این قسمت در یادگیری تحلیل تکنیکال بسیار کمک کننده است، اگر روی این گزینه کلیک کنید خط قرمز را هرجا که در گذشته بگذارید بقیه نمودار از اینجا به بعد نمایش داده نمیشه و شما می تونید با استفاده از مطالب و تکنیک هایی که یاد گرفتید قیمت را پیش بینی کنید و تست کنید که آیا پیش بینی شما درست بوده یا نه؟ ( در اکانت های free این قابلیت در تمام تایم فریم ها قابل استفاده نیست ولی در تایم فریم 1 روزه کار می کنه)
قسمت chart setting، با زدن بر بروی علامت چرخ دنده می توانیم تنظیمات مربوط به چارت را انجام دهیم توجه به این نکته ضروری است که ما روزانه ساعت ها با این پلتفرم درگیریم بنابراین اون باید به نحوی تنظیم کنیم که کمترین خستگی را برامون ایجاد کنه از لحاظ رنگ بندی و شمایل، امکانات و هر چیزی که ما احساس راحتی داشته باشیم. برای انجام این تنظیمات یا باید بر روی صفحه راست کلیک کنیم و بریم سراف setting، یا از نوار بالا چرخ دنده را انتخاب کنیم.در این قسمت شما می توانید رنگ کندل ها، رنگ بک گراند تغییر بدید که باعث خستگی چشم نشود و… از قسمت template بعد از اینکه تغییرات اعمال کردید می تونید اون سیو کنید و تمپلیت خودتون با اسم مخصوص ذخیره کنید.
در قسمت events اخبار فاندامنتال و رویدادهای مهم که ممکنه روی نمودار قیمتی تاثیرگذار باشه را نشون میده و بیشتر به درد تریدرهای فارکس می خوره.
قسمت take a snapshot، با زدن بر بروی علامت دوربین می تونید از تحلیلی که بر روی نمودار انجام دادید عکس بگیرید و گزینه save image بزنید و یا  لینک عکس به صورت URL در اختیارتون قرار داده میشه که می تونید با دیگیران به اشتراک بزارید.
قسمت Publish هم می تونید تحلیل ها و ایده هاتون با دیگران به اشتراک بزارید فقط این قسمت ازتون شماره موبایل میخواد.
حال بریم قسمت نوار پایین نمودار:
از قسمت پایین نمودار میتوانیم آن را به صورت لگاریتمی و یا حسابی تنظیم کنیم. نمودار لگاریتمی برای بازه های زمانی خیلی بزرگ چند سال، چند ماه و چند هفته … کاربرد دارد ما به صورت پیش فرض از نمودار حسابی استفاده میکنیم.
در قسمت stock screener، شما می توانید سهام های مختلف را فیلتر کنید.
در قسمت Take note، همونطور که از اسمش مشخصه مثل نوت گوشی میتونید نکات را یادداشت کنید و براش یک اسمی بزارید و ذخیره کنید.
قسمت Pine Editor، همونطور که گفتیم سایت تریدینگ ویو یک زبان برنامه نویسی مخصوص داره که برای customize و شخصی سازی ابزار و ساختن استراتژی میشه ازش استفاده کرد.
Strategy Taster، وقتی شما بیاید از یکی از استراتژی استفاده می کنید ازش یک back test می گیرید و آنالیز می کنید سود و ضررش به چه صورت بوده و…
قسمت Trading Panel، می تونید به یکی از کارگزاری هایی که اینجا هست متصل شید و از خود تریدینگ ویو، معامله هاتون انجام بدید. در همین قسمت trading panel، یک قسمت بسیار جالب و مهم به نام Paper Trading وجود داره که برای یادگیری و آموزش بسیار مناسبه مانند حساب دمو در بروکر، برای تریدرهای ارز دیجیتال فعال کردن این گزینه می تونه کمک کنه بدون اینکه در صرافی حساب باز کنید پییر تریدینگ را کانکت کنید و اوردر خرید و فروش بزارید با زدن گزینه connect یک paper trading برای ما باز می شود.
منوی ابزارهای تریدینگ ویو:
بزرگترین تفاوت سایت تریدینگ ویو و محبوبیت این سایت بین تحلیلگران این است که این سایت علاوه بر تمام ابزارهای استاندارد ترسیم بر روی نمودار، ابزارها و ویژگی‌های بسیار پیشرفته و منحصر به فردی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. در سمت چپ نمودار قیمتی انواع نشانگر ها، ترندها، چنگال اندروز گن ها و فیبوناچی، اشکال هندسی، باکس توضیحات، الگوها و … قرار دارد.
 ابزارهای رسم خط و روند:
در این دسته می تونید انواع خطوط روند،سطوح حمایت و مقاومت، کانال های موازی و خطوط افقی و عمودی و… رسم کنید. ابزارهای دیگر این دسته نیز کارکردهای گوناگونی دارند، برای مثال ابزار Info Line با ترسیم بین دو نقطه اطلاعاتی مانند تفاضل قیمتی بین این دو نقطه و مقدار درصدی آن، فاصله‌ی زمانی بین دو نقطه و زاویه‌ی خط روند ترسیم شده را به ما می‌دهد. ابزار Trend Angle نیز زاو‌یه‌ی خط روند ترسیم شده را به ما می‌دهد.
ابزارهای Horizontal Line و Horizontal Ray برای ترسیم خطوط افقی در نمودار و در مقابل ابزار Vertical Line برای ترسیم خطوط عمودی در نمودار به کار می‌رود. برای ترسیم کانال بر روی نمودار نیز از ابزار Parallel Channel استفاده می‌کنیم
ابزار چنگال اندروز، گن و فیبوناتچی:
اولین زیردسته‌ای که از این دسته ابزارها معرفی می‌شود ابزارهای رسم با استفاده از چنگال اندروز (Andrew’s pitchfork) هستند. این ابزار سه نقطه‌ی محوری دارد و پس از ترسیم شکلی همانند چنگال ایجاد می‌کند. استراتژی‌های معاملاتی گوناگونی با استفاده از چنگال اندروز وجود دارد اما نکته‌ای که باید در ترسیم همه‌ی این چنگال‌ها در نظر گرفته شود این است که نقطه‌ی سوم چنگال یا C باید بین بازه‌ی قیمتی دو نقطه‌ی A و B قرار بگیرد.
پس از این زیردسته نوبت به ابزارهای گن مانند باکس گن (Gann Box)، مربع گن (Gann Square)، مربع ثابت گن (Gann Sqauare Fixed) و بادبزن گن (Gann Fan) می‌رسد.
ویلیام دلبرت گن (William Delbert Gann) معامله‌گر بازارهای مالی در اویل قرن بیستم بود. روش وی در معامله در بازارهای سهام (Stock) و کالا تا به امروز بی‌نظیر و غیرقابل رقابت بوده است. تکنیک وی در پیشبینی ‌های قیمتی و زمانی روشی منحصر به فرد است که امروزه نیز بسیاری از این تکنیک استفاده می‌کنند و از روش وی تقلید می‌کنند.
از آنجایی که در این نوشته قصد معرفی ابزارها و استفاده از آنها را در تریدینگ ویو داریم، فرصتی برای معرفی سیستم معاملاتی وی وجود ندارد.
در انتهای این دسته به زیردسته‌ی ابزارهای فیبوناچی می‌رسیم که در تحلیل تکنیکال بسیار مهم و کاربردی می باشند. ابزارهای این زیردسته شامل ابزار فیبوناچی اصلاحی (Fib Retracement)، فیبوناچی پروجکشن (Trend-Based Fib Projection)، فیبوناچی زمانی (Fib Time Zone)، فیبوناچی دایره‌ای و مارپیچ، کانال فیبوناچی و از این قبیل تقسیم می‌شود که تمام این موارد را در عکس زیر و در آخرین زیردسته می‌توانید مشاهده کنید.
اشکال هندسی و قلمو ها :
 
این دسته شامل ابزارهایی مانند قلموها و اشکال هندسی مانند مستطیل، دایره، مثلث و انواع منحنی ها برای استفاده بر روی نمودار تریدینگ ویو است.
 متن و یادداشت
ابزارهای این دسته برای اضافه کردن متون و یادداشت به نمودار، کشیدن پیکان و نشانه گذاشتن هدف قیمتی در تریدینگ ویو به کار می‌روند. 
 
 
الگوها
یکی از مهم ترین قابلیت های  تریدینگ ویو امکان ترسیم الگوهای نموداری است. با کمک این ابزارها الگوهای متنوع زیادی از مثلث‌ها و سر و شانه گرفته تا انواع الگوهای هارمونیک را می‌توان بر روی نمودار رسم کرد و همچنین می‌توان طبق نظریه‌ی امواج الیوت به شماره‌ گذاری و نامگذاری امواج با استفاده از این ابزارها پرداخت.
ابزارهای محاسبه و تخمین، آیکون ها و اندازه گیری
ابزارهای اندازه‌گیری در نمودار به منظور نمایش و محاسبه‌ی بازه‌های زمانی و دامنه‌ی قیمت است. ابزارهای Long Position و  Short Position  نشان‌دهنده‌ی سود و ریسک یک معامله‌ی خرید (Long) یا فروش (Short) و اهداف قیمتی یا حد ضرر در معاملات است. در واقع ابزارهای این دسته به معامله‌گران در مدیریت ریسک کمک می‌کنند. ابزار Forecast یا پیش‌بینی نیز ابزاری مفید به خصوص در هنگام به اشتراک گذاری ایده های تحلیلی با جامعه کاربران تریدینگ ویو محسوب می‌شود. این ابزار به کاربر اجازه می‌دهد که برای معاملات خود نقاط ورود و خروج تعیین کند. در آخر از آیکون‌ها نیز می‌توان برای کشیدن نمادها و تصاویر برای افزایش جذابیت بصری بهره برد.
 
در این قسمت به صورت تکنیکال بر اساس یک سری پارامترهای از پیش مشخص شده، تریدینگ ویو به شما یک سری سیگنال میده !
 
اگر می خواهید نمودار در تاریخ خاصی را ببینید، مثلا نمودار دو ماه گذشته در ساعت فلان ببینید نیاز نیست با دست نمودار جابجا کنید با زدن این دکمه هیستوری نمودار را در تاریخ مد نظر ببینید.

 

برچسب‌ها: بدون برچسب

یک پاسخ

دیدگاه خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *